Dirigent

Jurriaan Grootes dirigeert Theaterkoor Bon Ton al sinds 1992!
Hij studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en koordirectie aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam. Ook volgde hij masterclasses bij Hans van den Hombergh, Jos van Veldhoven, Ton Koopman, Peter Kooy e.a. en cursussen zoals de Kurt Thomas Cursus en de muziektheater-cursus van Unisono.

Naast theaterkoor BonTon dirigeert hij het Popkoor Utrecht, Hartkoor (vocal pop-group), de COV NW-Veluwe te Ermelo/Harderwijk, het Vrouwenkamerkoor Driebergen. Sinds kort bestaat het Jamuluskoor (waarbij je online samen kunt zingen op goed niveau). Ook is hij docent bij DUMS in Utrecht.

Verder houdt hij zich als dirigent bezig met losse projecten zoals het projectkoor Cogli Altri (Monteverdiproject in januari 2020) en Koorscholing. Bij Buitenkunst leidt hij iedere zomer zangweken (in 2021 de speciaalweek Polyfonie). Hij organiseert mede de Zangzondagen (namens UCK en ZIMIHC), als uitloper van de Open Singing van Europa Cantat, en een aantal projecten in Jamulus. Koren die hij in het verleden dirigeerde zijn onder meer CO-Woerden, Vocal Vision en RIVM-Chantez.

Jurriaan bewerkt ook klassieke werken en popmuziek tot koorarrangementen. Daarvan heeft Bon Ton al veel voorbeelden ten gehore gebracht.

Naast zijn dirigentschap is Jurriaan ook actief als klassiek zanger. Als bas-bariton zong hij de afgelopen jaren in werken van onder meer Purcell, Bach, Händel, Mendelssohn en Puccini.

Meer informatie over Jurriaan en zijn activiteiten vind je op www.jurriaangrootes.nl