Dirigent

dirigent Jurriaan Grootes

Jurriaan Grootes studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en koordirectie aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam. Tevens volgde hij masterclasses bij Hans van den Hombergh, Jos van Veldhoven, Ton Koopman, Peter Kooy e.a. en cursussen zoals de Kurt Thomas Cursus en de muziektheater-cursus van het SNK. In 2001 dirigeerde hij op het slotconcert van een internationale Masterclass door Marcus Creed.

Naast muziektheaterkoor BonTon dirigeert hij momenteel de COV NW-Veluwe te Harderwijk, projectkoor Cogli Altri te Utrecht, het Christelijk Oratoriumkoor te Woerden, het Utrechts Universiteits Vrouwenkoor, het Vrouwenkamerkoor Driebergen e.o, en de popkoren van het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

Tevens arrangeert hij koormuziek en muziektheaterwerken (zoals Carmen en Macbeth voor producties van BonTon), en is hij docent bij de stichting Buitenkunst. Als zanger treedt hij incidenteel solistisch op. Met de Nederlandse Bachvereniging en met Cappella Amsterdam zong hij op diverse concerten en CD-opnames.

Vanaf 1992 is Jurriaan verbonden aan BonTon.