Over Bon Ton

Bij ons gezellige theaterkoor, dat al bestaat sinds 1989, is plaats voor 8 sopranen, 8 alten, 6 tenoren en 6 bassen.

Elk jaar presenteert Bon Ton minimaal één muziektheaterprogramma, dat altijd verrassend en origineel is door de speciaal gemaakte arrangementen en theaterbewerkingen, de levende muziek, de vormgeving en de creatieve inbreng van de leden.

We kiezen voor een productie een thema of een periode uit de muziekgeschiedenis. Onze dirigent Jurriaan Grootes maakt de meeste muziekarrangementen.

In samenwerking met een regisseur bedenken we daarna, uitgaande van de muziek, een theatrale invulling. Soms met een duidelijke verhaallijn, met gesproken tekst, soms in een abstractere vorm.

Bon Ton werkt ook regelmatig samen met andere koren en theatergezelschappen en doet mee aan festivals en evenementen, onder andere de projecten ’De Uitvaart’ van Dries Verhoeven, ‘ Werkspoor’ korenopera en stadsopera ‘Onderweg’ van Bob Zimmerman en Ruben van Gogh.

De repetities zijn op dinsdagavond in de binnenstad van Utrecht.
Kort voor het jaarlijkse concert oefenen we intensief tijdens een weekend, waarin ook tijd is voor ontspanning en gezelligheid.

We werken met handige muziekprogramma’s, waarmee je thuis per stemgroep kunt oefenen. Wanneer we optreden zingen we uit het hoofd.

Wil je meezingen met Bon Ton? Heb je enige zangervaring en plezier in spelen? Kom dan een keer kijken bij een repetitie. Via de contactpagina op deze website kun je een afspraak daarvoor maken.