Over BonTon

Bon Ton is een gemengd muziektheaterkoor. We streven naar een bezetting met 8 sopranen, 8 alten, 6 tenoren en 6 bassen. De leden varieren in leeftijd van 30 tot 60+. Elk jaar brengen we minimaal één voorstelling met zang, theater en muziek. Het repertoire varieert van oude muziek tot pop. Afhankelijk van het repertoire worden we begeleid door een ensemble gespecialiseerd in klassieke muziek dan wel een band voor de populaire muziek. Voor de theatrale aankleding zoeken we inspiratie in bestaande verhalen en verhaalthema’s, maar onze regisseurs schrijven ook zelf scripts waarbij ze zich laten inspireren door het repertoiremet Cantatori del Duomo.

Naast eigen producties werkt BonTon ook regelmatig samen met andere gezelschappen en regisseurs. Onder andere:  project ” De uitvaart” van Dries Verhoeven, ” Werkspoor” korenopera” en stadsopera ” Onderweg” van Bob Zimmerman en Ruben van Gogh,  theatergezelschap ” Vloeken in de Kerk, “Breaking Walls” met Cantatori del Duomo.

We oefenen op dinsdagavond van 20 tot 22 uur in de Agatha Snellenschool, Nicolaas Dwarsstraat 3, nabij het Ledig Erf. In een ontspannen en vrolijke sfeer werken we aan het repertoire, maar er is ook wel eens tijd voor een “gouwe ouwe” uit het bestaande repertoire. Onze dirigent Jurriaan maakt altijd muziekmidi’s die je met een eenvoudig programma op je PC kunt downloaden zodat je thuis per stemgroep kunt oefenen. Het koor bestaat ook voor de gezelligheid. Na de repetitie is er ruimte om wat na te borrelen in een van de naburige cafe’s in hartje Utrecht. Eenmaal per jaar is er een koorweekend. Op een prettige locatie wordt dan hard gewerkt aan de komende voorstelling, echter er is ook voldoende tijd voor bijvoorbeeld samen koken, eten en drinken, wandelen, kletsen en dansen.