Over Bon Ton

Ons gezellige theaterkoor, actief sinds 1989, bestaat uit 8 sopranen, 8 alten, 6 tenoren en 6 bassen.

Elk jaar presenteert Bon Ton minimaal één muziektheaterprogramma.  De speciaal gemaakte arrangementen en theaterbewerkingen, de levende muziek, vormgeving en creatieve inbreng van de leden, zorgen voor verrassende en originele optredens.

Bij het maken van een productie kiezen we voor een thema of een periode uit de muziekgeschiedenis. Onze dirigent Jurriaan Grootes maakt de meeste muziekarrangementen.

In samenwerking met een regisseur bedenken we, uitgaande van de muziek, een theatrale invulling. Soms met een duidelijke verhaallijn, soms met gesproken tekst, soms in een abstractere vorm.

Bon Ton werkt ook regelmatig samen met andere koren en theatergezelschappen en doet mee aan festivals, evenementen en projecten. Voorbeelden zijn ’De Uitvaart’ van Dries Verhoeven, ‘ Werkspoor’ korenopera en stadsopera ‘Onderweg’ van Bob Zimmerman en Ruben van Gogh.

De repetities zijn op dinsdagavond in de binnenstad van Utrecht.
Kort voor het jaarlijkse concert oefenen we intensief tijdens een weekend, waarin ook tijd is voor ontspanning en gezelligheid.

We werken met handige muziekprogramma’s, waarmee je thuis per stemgroep kunt oefenen. Wanneer we optreden zingen we uit het hoofd.

Wil je meezingen met Bon Ton? Heb je enige zangervaring en plezier in spelen? Kom dan een keer kijken bij een repetitie. Voor het maken van een afspraak, klik hier.