27 Forever

Muziektheater ’27 Forever’ is een geheel nieuwe productie van Theaterkoor Bon Ton en een eerbetoon aan de invloedrijke popmusici van de ‘27 Club’. Voor het publiek is de muziek een feest van herkenning.

De 27 Club is de benaming voor een groep van beroemde muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Het verband werd voor het eerst gelegd toen rond 1970 in korte tijd de 27-jarigen Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison overleden. Het idee dat deze personen gezamenlijk een club vormen kwam na het overlijden van Kurt Cobain van Nirvana (1994). In de regel zijn de leden van de Club van 27 invloedrijke musici met een levensstijl gekenmerkt door overmatig drugs- en alcoholgebruik. In de media wordt aan deze club gerefereerd op het moment dat er een artiest met een losbandige levensstijl op 27-jarige leeftijd overlijdt, zoals bij het overlijden van zangeres Amy Winehouse in 2011.

Dirigent Jurriaan Grootes verzorgt de musicale leiding en maakt arrangementen voor de geselecteerde songs. Regisseur Myra van Abeelen verzorgt het script en de regie van de ’Forever 27’.

Locatie: Fooddock Deventer, Zuiderzeestraat 2, 7411 MC Deventer